Radiatoren, wat zijn design radiatoren en hoe werken ze, narinc design.

Winkelwagen

 

payment

Radiatoren


Wat zijn radiatoren?

Radiatoren zijn warmteelementen van staal, rvs of aluminium en worden gebruikt om warmte uit een doorstromende water af te staan aan langsstromende lucht, het warme water stroomt van boven en koelt af naar onder toe, terwijl de opgewarmde lucht langs de radiator omhoog stroomt. De oppervlak tussen radiator en lucht zorgt voor de warmteafgifte.

Radiatoren met stralings – en/of convectiewarmte

Stralingswarmte

Er is sprake van stralingswarmte als warmte van de radiatoren in de vorm van onzichtbaar licht wordt verspreid. Deze straling verplaatst zich door de lucht, deze warmte is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar snelle radiator. 

Convectiewarmte

Er is sprake van convectiewarmte als de lucht rondom de radiatoren warm wordt en opstijgt, de hete lucht stijgt op en vervoert de warmte door de ruimte.

In vergelijking met stralingswarmte doet convectie er langer over om een vertrek te verwarmen.
 
 
Combinatie van convectie- en stralingswarmte

Bij vrijwel alle radiatoren is er sprake van een combinatie van straling en convectie. De vormgeving van de radiatoren zijn bepalend voor de mate van stralings- en/of convectiewarmte. 

Verschillende type radiatoren:

Paneel radiatoren, leden radiatoren en design radiator.
-        Paneel radiatoren zijn meest gebruikte radiatoren, deze radiatoren bestaan uit één of meerdere platen en zijn voorzien van één of meerdere convectie lamellen. Zo heeft meest voorkomende type 22 paneel radiator twee platen met dubbele convectie lamellen ertussen. Omdat de waterinhoud relatief klein is ten opzichte van de oppervlakte van de radiatoren die aan de lucht blootgesteld wordt, hebben de paneelradiatoren een snelle warmteafgifte.

-        Leden radiatoren zijn zware radiatoren, opgebouwd uit leden, de waterinhoud is groot waardoor er relatief lang stralingswarmte is, deze radiatoren hebben als nadeel dat ze een kleine oppervlakte hebben waardoor ze een trage warmte afgifte hebben.

-        In tegenstelling tot radiatoren met een standaard vorm die bestaat uit een geribbeld / vlak oppervlak, zijn design radiatoren een object dat bijvoorbeeld uw woonkamer, keuken of badkamer een mooiere uitstraling zullen geven. design radiator wordt van staal, rvs of aluminium gefabriceerd. Er zijn vele design radiatoren waaruit u kunt kiezen die goed zullen aansluiten bij de inrichting van uw huis. 

Narinc Design combineert kwaliteit, design en functionaliteit in een assortiment waar voor u altijd een oplossing bij zit.